De Vaart in Assen

Assen

Bruisend Assen

Assen ligt slechts 6 km van Hotel Erkelens. Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. Een bruisende stad met een prachtige historisch centrum. Hier kunt u winkelen, musea bezoeken, monumenten bekijken, op een terrasje zitten… en nog veel meer!

Cultuur snuiven in Assen

Is het bruisende oude centrum van de stad, gelegen tussen de Singels, vindt u ‘Cultureel Hart Assen’. Drents Museum, Drents Archief en Cultureel Centrum De Nieuwe Kolk zorgen – samen met het ruime aanbod aan horeca en kleine winkeltjes – voor een aangenaam verblijf. Beeldende kunst, erfgoed, theater, literatuur en muziek op straat, lekker eten en drinken, de Gouverneurstuin en de Brink… cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

Musea in Assen

In Assen zijn drie musea te bezoeken waarvan het Drents Museum de bekendste is. Verder vindt u hier het Stedelijk Museum voor hedendaagse kunst en het Stoottroepen Museum.
Cultuur centrum De Nieuwe Kolk is ook onderdeel van het Culturele Hart van Assen. Hier zijn een bioscoop, theater, galerie en bibliotheek ondergebracht. Bekijk een actueel overzicht van culturele activiteiten in Assen.

Winkelen in Assen

De meeste winkels in Assen bevinden zich in de historische binnenstad, met onder meer het overdekte winkelcentrum de Triade. De bekende grote ketenwinkels worden hier afgewisseld met kleine winkeltjes met een uniek aanbod. Op woensdag en zaterdag is er een gezellige markt op De Brink. Verder zijn er diverse moderne (overdekte) winkelcentra in de verschillende wijken van Assen. In het noorden van stad bevindt zich een grote woonboulevard.

TT Assen

En natuurlijk is Assen bekend van het beroemde TT-circuit, waar u jaarlijks terecht kunt voor verschillende spectaculaire evenementen zoals TT Assen, WK Superbike en British Superbike.

Assen voor kinderen

Komt u met kinderen naar ons hotel? Dan doen wij u graag persoonlijk leuke suggesties voor uitstapjes in Assen en omgeving. Lekker zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, schaatsen op de ijsbaan of bowlen? U leest er hier alvast meer over!

Van harte welkom

Gastvrijheid is onze passie én ons vak.

Dit ziet u ook terug in de beoordelingen van gasten die u voor gingen. Wij hopen u binnenkort in ons hotel of restaurant te mogen begroeten, zodat u zelf het verschil ervaart! Mocht u nog vragen en specifieke wensen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

 

Agnes & Jan Erkelens en medewerkers

 

Tip: Bekijk ook de aantrekkelijke arrangementen van ons hotel.