Evenementen / Agenda

Evenementen in de omgeving van Rolde

Er worden door het jaar heen veel evenementen georganiseerd in Rolde en omgeving. Van wandelexcursies tot de Drentse Fiets4Daagse of een nostalgisch Blues-festival. We hebben een overzicht van mooie evenementen de komende periode voor u verzameld in het overzicht hieronder.

Agenda

De leukste evenementen in Rolde en omgeving
  • In oktober en november zijn er vele Blues-voorstellingen in onze omgeving, zoals op 7 oktober het New Blues Festival Assen en 4 november het jaarlijks binnen bluesfestival bij restaurant Hofsteenge in Grolloo. Bekijk het overzicht met alle voorstellingen en ons extra voordelige Blues-arrangement.
  • In oktober, november en december organiseren wij op verschillende data onze befaamde wildproeverijen.
  • Van 19 november 2017 tot en met 27 mei 2018 slaan het Drents Museum en de Kunsthalle Emden (Duitsland) de handen ineen voor de internationale kunsttentoonstelling The American Dream – Amerikaans Realisme 1945 – 2017. De dubbeltentoonstelling – tegelijkertijd te zien in Assen en Emden – is een primeur voor Europa: het is de eerste keer dat zo’n uitgebreid overzicht van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa getoond wordt.
  • Op 25 en 26 november vindt de Warme Winterfair in schilderachtig Orvelte plaats.
  • In december worden er op verschillende locaties sfeervolle kerstmarkten georganiseerd. Zoals weekend 9 en 10 december de Kerstfair in de Oranjerie in Victoriaanse stijl in Zeijen (15 min) of rij op 2, 3, 9, 10,16 of 17 december in 45 minuten naar Bourtange  voor een bezoek aan een van de best bezochte kerstmarkten van het land. Duizenden lampjes, Dickenskoren en andere artiesten en een markt waar echt alles is te vinden wat je van een kerstmarkt verwacht.
  • In december wordt  in het verwarmde Globetheater Shakespeare Diever op verschillende data een muzikale kerstkomedie voor het hele gezin gespeeld, op basis van The Merry Wives of Windsor van William Shakespeare.
Reserveer direct een hotelkamer