Groningen stad

Groningen

Groningen

De stad Groningen heeft meer dan 180.000 inwoners en behoort daarmee tot de 10 grootste steden van Nederland. Opvallend is dat Groningen al eeuwen als stad erkend wordt maar dat er van officiële verlening van stadsrecht niets bekend is. Mede door de Rijksuniversiteit Groningen is Groningen uitgegroeid tot een ware studentenstad. Met 50.000 studenten vormen zij een zeer belangrijk deel van de Groningse inwoners. Wanneer u in ons hotel verblijft, is een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden Groningen

Door de vele bezienswaardigheden die Groningen te bieden heeft, is een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Vooral de Martinitoren, het Goudkantoor en het Stadhuis hebben veel culturele waarde. De Martinitoren is het meest bekende bouwwerk van Groningen. Dit monument is de hoogste toren van Groningen en het beschikt over een van de grootste klokkenspellen in Nederland. Het Goudkantoor is bijna 4 eeuwen geleden gebouwd en was lange tijd de plek waar al het belastinggeld van Groningen zich verzamelde. De uitbundige gouden decoraties die nog immer aanwezig zijn, herinneren aan deze functie.

Cultuur snuiven

Het culturele aspect van Groningen gaat verder dan de eeuwenoude bouwwerken. Enerzijds wordt in het Groninger museum, het Universiteitsmuseum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum de rijke historie van de stad Groningen ten toon gesteld. Anderzijds staat de stadsschouwburg garant voor hoogtepunten op het gebied van theater en muziek.

Gezellige binnenstad

Natuurlijk zou Groningen zichzelf niet zijn zonder de fantastische binnenstad. De binnenstad van Groningen ontving in 2005 de prijs voor Beste Binnenstad van Nederland. Groningen heeft dit met name te danken aan de vele winkels, gezellige terrassen en het hoogstaande uitgaansleven.

 

Hotel Erkelens ligt op 30km afstand van de binnenstad van Groningen. De afstand tot de dichtstbijzijnde luchthaven is vanaf Rolde gerekend plm. 20 min. ( Groningen Airport: GRQ ) Cultuur snuiven of lekker shoppen in Groningen behoort dus zeker tot de mogelijkheden wanneer u in ons hotel verblijft!

Van harte welkom

Gastvrijheid is onze passie én ons vak.

Dit ziet u ook terug in de beoordelingen van gasten die u voor gingen. Wij hopen u binnenkort in ons hotel of restaurant te mogen begroeten, zodat u zelf het verschil ervaart! Mocht u nog vragen en specifieke wensen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

 

Agnes & Jan Erkelens en medewerkers

 

Tip: Bekijk ook de aantrekkelijke arrangementen van ons hotel.