Drents museum

Musea

Musea

In Drenthe is ook van alles op museaal gebied te beleven. Bezoek bijvoorbeeld eens een van onderstaande musea, allemaal binnen een straal van 30 autominuten rond ons hotel. Voor actuele informatie over tentoonstellingen verwijzen wij u naar de websites van de verschillende musea.

Drents Museum in Assen

Het Drents Museum is een van de grootste musea van Nederland en bestaat al meer dan 150 jaar. Tegenwoordig bezit het Drents museum meer dan 80.000 voorwerpen. Een bezoek aan dit museum is een uitstekende invulling van de dag wanneer u in ons hotel verblijft.

 

In 2017 geniet u in het Drents Museum van 23 april t/m 9 oktober o.a. van The Great Liao. De tentoonstelling vertelt het bijzondere verhaal van de machtige Nomadendynastie Liao uit Binnen-Mongolië in de 10de en 11de eeuw (907-1125). Bekijk het  ‘The Great Liao Hotelarrangement

Lees meer

Gevangenismuseum Veenhuizen

Het Gevangenismuseum geeft een beeld van de ontwikkeling van Veenhuizen gedurende 200 jaar van dwangkolonie tot gevangenis dorp. De geschiedenis van een gevangenis wordt realiteit. Voel je voor één dag een echte crimineel!

Lees meer

Groninger Museum

Het Groninger Museum staat voor extrovert en veelkleurig. Met een veelzijdige collectie op gebied van kunst en oudheden en een reeks bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen van internationale allure weet het museum telkens weer een breed publiek aan te spreken. Het museum is op zichzelf al een kunstwerk, waarin elke ruimte tevens een verwijzing is naar de collectie.

Lees meer

Cuby Museum

Het C+B Museum houdt de blues van Cuby & the Blizzards levend!

Cuby & the Blizzards is een bekende bluesband uit Assen, die in 1964 ontstaat rond zanger Harry Muskee en sologitarist Eelco Gelling. Ze zijn onder meer bekend van het legendarische Somebody Will Know Someday.

In het museum zijn instrumenten en apparatuur te zien, contracten en rekeningen, zeldzame platen, en nieuwe, vaak niet eerder vertoonde foto’s. Regelmatig is er ook een nieuwe expositie te zien.

Harry Muskee was trouwens vroeger een veel geziene gast aan de stamtafel van Restaurant ErkelenS voor zijn favoriete koffie met appeltaart!

Bekijk ook ons 'Into the Blues' Hotelarrangement

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Behalve de vaste tentoonstelling ‘Durchgangslager Westerbork’ stelt het Herinneringscentrum Kamp Westerbork regelmatig exposities samen die de verschillende periodes van het kamp belichten en informeren over het kampleven.

Lees meer

Van Gogh huis Nieuw Amsterdam

Het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt! In de brieven aan zijn broer roemt hij de Asserstraat in Rolde met zijn prachtige bomen. Hij noemt dit zelfs de mooiste straat van Europa.

Lees meer

Hunebedinformatiecentrum Borger

De expositie in het Hunebedcentrum laat u ervaren hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Zij nemen u aan de hand mee en leiden u rond door hun wereld. Ze verwelkomen u en ze tonen u hun dagelijks leven, nemen u mee in hun eenvoudige boerenbehuizing en naar het woeste land rondom hun akkers, waarin wolven, oerossen en beren huizen.

Lees meer

Van harte welkom

Gastvrijheid is onze passie én ons vak.

Dit ziet u ook terug in de beoordelingen van gasten die u voor gingen. Wij hopen u binnenkort in ons hotel of restaurant te mogen begroeten, zodat u zelf het verschil ervaart! Mocht u nog vragen en specifieke wensen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

 

Agnes & Jan Erkelens en medewerkers

 

Tip: Bekijk ook de aantrekkelijke arrangementen van ons hotel.