TT-Assen

TT-circuit

Het TT-Circuit van Assen

De TT van Assen kent zijn oorsprong in 1925 waar de eerste race werd georganiseerd door de motorclub van Assen. Dit parcours was niet te vergeleken met datgene wat nu het circuit vormt. Toentertijd was het circuit 6x langer en bestond het gedeeltelijk uit onverharde wegen en Rolde was 1 van de plaatsen waar het circuit doorging. Na veel veranderingen in het parcours, kwam er in 1955 een volledig nieuw circuit. Dit nieuwe circuit zorgde voor een enorme groei in het aantal deelnemers.

Groot sportevenement

Tegenwoordig mag de TT van Assen zich het grootste eendaagse sportevenement van Nederland noemen. Op de wedstrijddag worden motor- en autoraces in verschillende klassen afgewerkt. Hier is een lang proces van modernisering en professionalisering aan vooraf gegaan. Jaarlijks komen meer dan 100.000 bezoekers kijken naar de strijd tussen de beste coureurs ter wereld. De 10 Big Screen Vidiwalls zorgen voor een optimaal wedstrijdoverzicht.

 

Vanwege de hoge kosten wordt het terrein ook gebruikt voor concerten en andere motor-en autosport evenementen. De proloog van de Ronde van Spanje vond in 2009 ook plaats op het TT-circuit.

 

Boutique Hotel Erkelens ligt op 10 minuten van het TT-Circuit is dus uitermate geschikt als overnachtingsadres. Zo hoeft u geen seconde van de evenementen te missen!

Van harte welkom

Gastvrijheid is onze passie én ons vak.

Dit ziet u ook terug in de beoordelingen van gasten die u voor gingen. Wij hopen u binnenkort in ons hotel of restaurant te mogen begroeten, zodat u zelf het verschil ervaart! Mocht u nog vragen en specifieke wensen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

 

Agnes & Jan Erkelens en medewerkers

 

Tip: Bekijk ook de aantrekkelijke arrangementen van ons hotel.