Greenkey

Green key

The Green Key

van Hotel & Restaurant ErkelenS

Kijk eens om u heen. Ziet u iets bijzonders? Misschien heeft u bij binnenkomst het Green Key logo gezien. Ons bedrijf is namelijk gecertificeerd als duurzame onderneming met het Green Key certificaat. Dit betekent dat we bewust omgaan met natuur en milieu en dat we streven naar duurzaamheid op diverse fronten.

Onzichtbaar bewust

Maar… als het goed is, valt dat dus niét op. Wij streven namelijk naar een goede balans tussen duurzaam ondernemen en comfort. Bewust omgaan met water, maar wel een prettige en warme douche. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maar niet minder schoon.

 

Veel maatregelen van Green Key zijn onzichtbaar, maar het effect is groot. Natuurlijk zijn er ook zichtbare maatregelen. Kijkt u naar onze verlichting, naar onze gescheiden afvalinzameling, ons ontbijtbuffet of de kaart van ons restaurant. De temperatuur in onze accommodatie is aangenaam, maar we letten erop dat de verwarming of airconditioning op de juiste tijden aan of uit gaat.

 

Dit betekent tevens dat we voedselverspilling in ons restaurant proberen tegen te gaan. Tijdens het ontbijt vullen we bijvoorbeeld liever een paar keer bij dan dat we veel weg moeten gooien.

Duurzaam in overleg

Een Green Key bedrijf moet voldoen aan internationale criteria en wordt periodiek gecontroleerd door onafhankelijke keurmeesters. Er worden geen maatregelen opgelegd, maar de criteria zijn samen met de ondernemers opgesteld. Daarbij letten wij er als gastheer nauwgezet op dat het comfort niet lijdt onder het duurzaam ondernemen. We zoeken de ideale balans.

Wereldwijd!

De Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org leest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.