Voetspotkaart

Hotel ErkelenS op de voetspotkaart!

Omdat we actief bijdragen aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk

‘Kiek op de kaart van Drenthe’ is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. De kaarten op deze website maken zichtbaar waar er door wie wordt gewerkt aan een mooi en duurzaam Drenthe.  Op de Voetspotkaart vindt u makkelijk locaties in Drenthe terug waar voedsel gekocht of geconsumeerd kan worden met een kleine voetafdruk.

Naar de website

Wat doen wij?

Wij zijn aan de kaart toegevoegd omdat wij in ons restaurant zoveel mogelijk werken met producten die voldoen aan de volgende criteria:

  • Biologisch/onbespoten
  • Lokaal geproduceerd/ weinig transport
  • Seizoensgebonden
  • E-nummer- of toevoegingsmiddel vrij
  • Fairtrade

Zo werken wij al jaren met lokale producten, welke meer en meer een biologische oorsprong hebben. Eieren halen we zelf bij de boer (vrije uitloop), zuivel van Karwij, kaas van Kruidenwei, vlees van de Balloohoeve, enz.

Onze koks bereiden alle gerechten volledig zelf, zo weten we zeker dat onze gerechten E-nummer- of toevoegingsmiddel vrij zijn, wel zo smakelijk én gezond.

Tevens doen wij ons best voedselverspilling in het restaurant tegen te gaan. Tijdens een buffet vullen ze bijvoorbeeld liever een paar keer extra bij dan dat we veel weg moeten gooien.

Ons hotel is in het bezit van een Zilveren Green Key, een certificaat voor duurzame ondernemingen.

Bekijk ons restaurant op de voetspotkaart

Van harte welkom

Gastvrijheid is onze passie én ons vak.

Dit ziet u ook terug in de beoordelingen van gasten die u voor gingen. Wij hopen u binnenkort in ons hotel of restaurant te mogen begroeten, zodat u zelf het verschil ervaart! Mocht u nog vragen en specifieke wensen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

 

Agnes & Jan Erkelens en medewerkers

 

Tip: Bekijk ook de aantrekkelijke arrangementen van ons hotel.