Terras van Boutique Hotel & Brasserie ErkelenS

Over ons

Hotel & Restaurant ErkelenS:

al 59 jaar een begrip in Rolde!

Bij Boutique Hotel & Restaurant ErkelenS kunt u lekker eten en comfortabel slapen in een unieke omgeving. En dat kan al 59 jaar, om precies te zijn!


Gastvrijheid kreeg de huidige ondernemer, Jan Erkelens, met de paplepel ingegoten. Jan is praktisch opgegroeid in het hotel en inmiddels de derde generatie die aan het roer staat. Samen met zijn vrouw Agnes Holtjer heeft hij er een modern en eigenzinnig bedrijf van gemaakt, dat gastvrijheid bijzonder hoog in het vaandel heeft.

Hoe het begon

Johannes Arie Erkelens & Hillie Mennega streken neer in Rolde op 1 april 1958, aan de Hoofdstraat in het pand waar nu Bowling Drenthe is gevestigd. Exact 5 jaar later deed zich de mogelijkheid voor om het huidige pand aan de Grolloërstraat nr. 1 over te nemen van de familie Piest. Het bedrijf had in de 60’er jaren bruiloften en partijen als hoofdbron van inkomsten. Een aantal eenvoudige kamers voor zakelijke en toeristische overnachtingen vormden een aanvulling op de inkomsten.

 

Begin 70’er jaren gaf Jan Erkelens Sr. het stokje over aan zijn zoon Leendert Erkelens en schoondochter Geertje Sanders. De grote feestzaal maakte plaats voor een 26-tal moderne hotelkamers die voorzagen in een grote behoefte nl: een hotelaccommodatie die voldeed aan de moderne eisen. In de daarop volgende jaren werd de naam van Hotel ErkelenS gevestigd.

 

De familie Erkelens waren en zijn Horeca-ondernemers in hart en nieren. Altijd bezig met het bedrijf en zeer actief bij diverse besturen. Een herinnering aan dit ondernemende verleden treft u aan in onze vernieuwde vergaderzaal; een grote zwartwit-foto uit 1963. Op deze foto ziet u een vergadering van de “Middenstands”-vereniging Rolde e/o met Johannes Arie Erkelens rechts vooraan .

Derde generatie Erkelens

Sinds 1 januari 1993 zwaaien wij, Jan Erkelens en Agnes Holtjer, de scepter. Toen wij het bedrijf overnamen was het nog gehuld in de bruine, groene en oranje kleuren die de voorliggende periode kenmerken. Sindsdien zijn alleen de authentieke elementen behouden gebleven: het volledige bedrijf is steeds verder gemoderniseerd en aan de eisen van de huidige tijd aangepast. Wij ontwikkelden hierbij een hele eigen stijl, die als eigenzinnig landelijk omschreven kan worden.

Het beste hotel van Drenthe?

Zoals gezegd hebben wij gastvrijheid bijzonder hoog in het vaandel. Het is niet alleen onze passie maar ook ons vak. Wij doen er alles aan om u een professionele gastvrijheid te laten ervaren die u nog lang bij zal blijven. Dat dit werkt blijkt uit de gastrecensies die wij van onze gasten mogen ontvangen. Op basis van diverse gastbeoordelingen behoren wij zelfs tot ‘de beste hotels van Drenthe’!

Jan Erkelens

Over Jan Erkelens

Zoals gezegd is Jan Erkelens praktisch opgegroeid in het Hotel. Het was al snel duidelijk dat ook hij, net als zijn vader en opa, een toekomst als hotelier wel zag zitten. Na de periode Hotelschool heeft hij eerst een jaar in Zwitserland in diverse restaurants gewerkt en vervolgens een jaar in de Caribbean gevaren, werkend op de ‘Song of America”, een van de cruiseschepen van de Royal Caribbean Cruise Line.

Jan is een horeca-man in hart en nieren! Door de kleinschaligheid van ons bedrijf is Jan niet alleen de eigenaar maar ook het gezicht van ErkelenS. En daar zit ook onze kracht. Wij kennen onze gasten nog persoonlijk en doen vervolgens graag dat stapje extra om u een bijzonder aangenaam verblijf te kunnen bieden. We besteden veel aandacht aan het opleiden van onze medewerkers. Omdat we het belangrijk vinden dat zij u op professionele wijze ontvangen, maar bijvoorbeeld ook veel kunnen vertellen over de juiste combinatie tussen wijn en spijzen!

Agnes Holtjer

Over Agnes Holtjer

Naast gastvrouw/hotelier met oog voor detail is Agnes ook bestuurlijk zeer actief. Als voorzitter van Gastvrij Drenthe, Recreatie Expert Team en bestuurder bij Koninklijke Horeca Nederland zet zij zich in voor de sector. Deze vaardigheden als voorzitter zet Agnes trouwens ook in binnen Hotel& Restaurant ErkelenS; als u succesvol wilt vergaderen kunt u Agnes inhuren als voorzitter! Tot slot adviseert Agnes ook andere ondernemers over het vak binnen haar eigen bedrijf: Agnes Advies in Gastvrij Ondernemen.

Van harte welkom

Gastvrijheid is onze passie én ons vak.

Dit ziet u ook terug in de beoordelingen van gasten die u voor gingen. Wij hopen u binnenkort in ons hotel of restaurant te mogen begroeten, zodat u zelf het verschil ervaart! Mocht u nog vragen en specifieke wensen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

 

Agnes & Jan Erkelens en medewerkers

 

Tip: Bekijk ook de aantrekkelijke arrangementen van ons hotel.